Yangın Kapısı Fiyatları Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

Yangın kapıları, yangın sırasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Yangın bapları, yangın güvenliği dâhilin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın bapları için bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile ilişkin sık sorulan sorular ve cevapları:

Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının normal standartlara ve yönetmeliklere usturuplu olup olmadığını yakalamak muhtevain etiket ve sertifikalar kontrolör edilmelidir.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği esenlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın bapları gibi bina eminği niyetının önemli bir parçbeyıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, nâre dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının yoklama altına alınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde boşaltma edilmesini katkısızlayabilir.

Fakat, yangın bapsı satıcıları ortada bedel değişiklıkları olabilmektedir. Bazı satıcılar, şık fiyatlarla birinci sınıf yangın kapıları satarken, diğerleri koca fiyatlarla aynı kalitede baplar satabilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam adetsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında temel olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni ile müteallik yasal düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da değinilmektedir. Projelendirme çhileışmalarında yangın merdiveni standartları da baz cebinır.

Yangın Kapısı kök amacı insanoğluın zarar gıyaben binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Kapısı, ivedili durumlarda kuruluşdan emin bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve insanoğlu yaşamını hakikat yer, gestaltların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın ve benzeri evgin durumlarda Yangın Kapısı insanoğluın dışarıya en hızlı biçimde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir.

Açılıp - kapanma işlevinin problemsiz namına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında mukannen periyotlarla bu yer muayene edilmelidir. 

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan azca yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı kadar şeyler evetşayabilmeleridir.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Report this wiki page